SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

Zahvala sponzorjem

Zahvala sponzorjem strokovne ekskurzije študentov 2. letnika

 

Študenti 2. letnika univerzitetnega in visokošolskega programa Fakultete za turizem UM so v okviru strokovne prakse organizirali strokovno ekskurzijo študentov po osrednji Evropi.

Med 23. in 28. aprilom so si ogledali Berlin in Prago ter se na kratko ustavili tudi v Brnu.

Študentje so po skupinah pripravili različne programe strokovne ekskurzije in jih predstavili na javnem dogodku pred strokovno komisijo iz turističnega gospodarstva. Zmagovalna ekipa je prejela posebno nagrado Fakultete za turizem: Zeleni kompas.

Ob ogledu znamenitosti Berlina in Prage – mest, ki se ponašata z bogato kulturno dediščino in razvitim turizmom -  so študentje obiskali tudi turistične organizacije, ki so z njimi delile svoje znanje in izkušnje. V Nemčiji so npr. v hotelu Palce Berlin študentje pobliže spoznali delovanje hotela višje kategorije in proces poučevanja čez prakso, kjer mladi kadri v nekaj letih osvojijo vse aspekte delovanja hotela.  Na Ambasadi Republike Slovenije v Berlinu so študentom obrazložili postopke sodelovanja med nemškim in slovenskim gospodarstvom. V Pragi so študentje na kratko predstavili znamenitosti mesta in gradu, s poudarkom na Plečnikovih delih, nato pa so se posvetili tudi raziskovalnemu delu. Na Karlovem mostu, kjer se vsak dan sprehodijo množice turistov iz vsega sveta, so študentje raziskovali podobo o Sloveniji, kot prevladuje v predstavah tujih turistov.

Ekskurzija je uspela zahvaljujoč angažiranosti študentov in zahvaljujoč pomoči sponzorjev.

Marsikateri študent si namreč težko privošči stroške ekskurzije, zato se še posebej zahvaljujemo za pomoč sponzorjem. Hkrati pa so z iskanjem sponzorjev študentje pridobili tudi delovne izkušnje in povezave s turističnimi podjetji, ki jim bodo kasneje koristile v karieri v turizmu.

Zahvaljujemo se za pomoč naslednjim podjetjem:

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije