SL | EN

informacije: 08 205 4010

Nahajate se tukaj

O fakulteti

Turizem danes predstavlja rastočo gospodarsko panogo, ki se širi in razvija tudi v času gospodarske krize. Turistična dejavnost ponuja predvsem mladim in aktivnim posameznikom veliko možnosti za privlačne zaposlitve, ki vključujejo potovanja, delo z ljudmi, srečevanje z različnimi kulturami, razgibano delo in veliko zanimivih izzivov. Poleg tega je to dejavnost, ki bogati širšo lokalno življenje in prinaša dodano vrednost v družbenem okolju.

Pobuda za ustanovitev Fakultete za turizem v Brežicah predstavlja sinergijo več pomembnih dejavnikov:

  • strategije razvoja širše regije, ki izkazuje velik turistični potencial,

  • velikega interesa lokalnega in širše slovenskega turističnega gospodarstva

  • potrebe po dopolnitvi slovenskega visokošolskega prostora.

Ta velik interes in potrebo po razvijanju študija turizma je prepoznal tudi Državni zbor RS, ki je Fakulteto za turizem formalno ustanovil decembra 2009 kot najmlajšo članico Univerze v Mariboru. 

 

Fakulteta za turizem v Brežicah vam ponuja sodobne in kakovostne izobraževalne programe, z mednarodno uveljavljenimi strokovnjaki in predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami v turizmu. Pripravili smo študije, kjer boste študenti tudi s prakso v nekaterih največjih turističnih podjetjih pri nas in v različnih študentskih organizacijah preizkušali in bogatili svoje znanje na področju turizma.

V letih 2012/2013 in 2013/2014 smo vpisali prvi dve generaciji univerzitetnega in visokošolskega programa, prvi diplomanti pa so uspešno zagovarjali svoje naloge v letu 2015. 

Fakulteta razpisuje tudi redni, brezplačni magistrski študij Turizem, ki je s popoldanskim izvajanjem prilagojen zaposlenim v turizmu.

 

Če ste RADOVEDNI, IZNAJDLJIVI, ŽELJNI ZNANJA in PRIPRAVLJENI NA IZZIVE, vas bomo na Fakulteti za turizem v Brežicah oborožili z vsem potrebnim znanjem in izkušnjami, ki jih  potrebujete za uspešen začetek potovanja, ki se imenuje »kariera v turizmu«!

© 2011 Fakulteta za turizem v Brežicah | Pravno obvestilo | PiškotkiAvtorji: ENKI komunikacije